Turizmus és Vendéglátás

A turizmus és vendéglátás szellemi és anyagi értékei, különösen a turisztikai látványosságok, szolgáltatások, termékek, élelmiszer- és italgyártási módszerek a gasztronómia területén.

Turizmus és vendéglátás

Szolnoki habos isler

A habos islernek a formáján és csokis bevonatán kívül nem sok köze van az osztrák lekváros süteményhez, az eredeti ischlerhez. A különleges édességet Hegedűs László

Tovább olvasom »
Turizmus és vendéglátás

Kevi Juhászfesztivál

Túrkeve legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye immár 20 éve a Kevi Juhászfesztivál. A pásztoréletet hangulatában, ételeiben bemutató rendezvény tízezreket vonz a városba. A rendezvényen természetesen nemcsak az

Tovább olvasom »
Turizmus és vendéglátás

A karcagi birkapörkölt

A birkapörkölt a Nagykunság népi táplálkozásának jellegzetes gasztronómiai értéke. Még a 18. században is hatalmas nyájak legelték a nagykunsági városok határát. A népi táplálkozásban a

Tovább olvasom »