A turizmus és vendéglátás szellemi és anyagi értékei, különösen a turisztikai látványosságok, szolgáltatások, termékek, élelmiszer- és italgyártási módszerek a gasztronómia területén.
Szolnoki habos isler
A habos islernek a formáján és csokis bevonatán kívül nem sok köze van az osztrák lekváros süteményhez, az eredeti ischlerhez. A különleges édességet Hegedűs László
Kevi Juhászfesztivál
Túrkeve legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye immár 20 éve a Kevi Juhászfesztivál. A pásztoréletet hangulatában, ételeiben bemutató rendezvény tízezreket vonz a városba. A rendezvényen természetesen nemcsak az
A karcagi birkapörkölt
A birkapörkölt a Nagykunság népi táplálkozásának jellegzetes gasztronómiai értéke. Még a 18. században is hatalmas nyájak legelték a nagykunsági városok határát. A népi táplálkozásban a
Gulyásfőzés hagyománya (Gulyás, pörkölt, paprikás, gulyásleves)
Magyarország egész területén és az egész Kárpát-medence magyarok által lakott településein közismert ez az étel. A múltja a ködbe vész, de aki ismeri a magyarok