Agrár és élelmiszergazdaság

Az agrárium szellemi termékei és tárgyi javai – beleértve az erdészet, halászat, vadászat és állategészségügy területét –, különösen a mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek, a borászat, továbbá az állat- és növényfajták.

agrár- és élelmiszergazdaság

Tiszai Halászlé

Ahogy a pusztán élő egykori pásztoraink a gulyással ajándékozták meg nemzetünket, a halászok a halászlével. Mindkettő a természettel összhangban élő, egyszerű ember étele. A magyaros

Tovább olvasom »
agrár- és élelmiszergazdaság

Nagykörűi cseresznye

A nagykörűi cseresznyetermesztés közel kétszáz éves múltra tekint vissza. Nagykörű környezetében található egy löszös táblából szigetként kiemelkedő homokos hát, vonulat, amely ideális a cseresznye termesztéséhez.

Tovább olvasom »
agrár- és élelmiszergazdaság

Méteres paprikás vastagkolbász

A kunhegyesi méteres vastag paprikás kolbász igazi magyaros, alföldi termék. Ez minden összetevőjében, ízében megmutatkozik, sőt a megjelenésében is megtapasztalható. Fokhagymás, paprikás fűszerezésű, a nemzeti

Tovább olvasom »
agrár- és élelmiszergazdaság

A karcagi ferdinánd

Valaha a lakodalmak meleg süteménye volt, a szóbeli hagyomány Karcagon 1923-ra keltezi  a története kezdetét. Nevének eredetét nem lehet tudni bizonyosan. Lehet, hogy Ferenc Ferdinánd

Tovább olvasom »
agrár- és élelmiszergazdaság

Jászapáti gyógyvizű forrás

Jászapáti legfőbb nevezetessége a nátrium-hidrogén karbonátos gyógyvize. A B-15 országos kataszteri számú kutat 1959-ben fúrták, majd a víz turisztikai célú hasznosítására a következő évben már

Tovább olvasom »