Kunsági lisztek és őrlemények termékcsalád

A kalászos gabonakultúrák nemesítése, a malomipar és szakemberképzés, a vetés-aratás kultúrájának ezeréves tradíciója a magyar nemzeti karakter szerves része és ebben kulcsszerepe van a Nagy- és Kiskunság, illetve a Jászság élelmiszeriparának.

A Kunsági lisztek és őrlemények termékcsalád történelmi távlatban is olyan eredetmegjelöléssel bíró, tradíciót tükröző árujelző, mely egybeesik a minőség, a hagyomány és optimális tájhasználat napjainkban egyre jobban felértékelődő szempontjaival. Az Alföldre, különösen annak nagykunsági részére jellemző éghajlati feltételek – így a magas éves napfénytartam, a szemiarid csapadékviszonyok, a réti csernozjom talaj, mint tápközeg – fenntartható és világszinten is versenyképes termékké, a konyhakultúra nélkülözhetetlen alapanyagává teszi a magas búzafehérje (sikér) arányú kenyérgabonából őrölt Kunsági lisztet.

Ma a Kunsági márka egyet jelent a hazai, megbízható minőségű liszttel és őrleményekkel.